home

wie is

links

contact

info

review

zoek

engels

Annemarie Gorter (Amsterdam – 1961)

Ik ben opgegroeid in een ondernemersgezin. Mijn vader had een drukkerij, waardoor ik al vroeg bekend was met vorm en kleur. Dit resulteerde in mijn gang naar de Lerarenopleiding voor Tekenen en Handvaardigheid. Ik mocht namelijk niet naar de kunstacademie, want daar schilderde men naakte mensen …

De lerarenopleiding, (tegenwoordig ArtEZ), betekende een grote sprong in mijn ontwikkeling maar de echte groei, wat betreft het schilderen, kwam op de Amsterdamse Academie voor Beeldende Vorming’, (tegenwoordig de AHK). Daarna heeft het schilderen mij nooit meer losgelaten.

Voor mij is tekenen, schilderen, (grafisch) ontwerpen en alles wat daarmee samenhangt een natuurlijk proces; meer een manier van denken die zich in verschillende vormen uit, dan dat het totaal gescheiden disciplines voor mij zijn.

Mijn kleurgevoel en kleurgebruik is, denk ik, in mijn kindertijd ontstaan, door het prachtige demonstratiedrukwerk dat mijn vader kreeg toegestuurd wat mij enorm fascineerde. Ook de vrolijke kleuren van het memoriespel dat ik heel vaak speelde, hebben mij mogelijk beïnvloed.


Wat betreft mijn onderwerpkeuze voel ik geen noodzaak me te beperken. Zodoende vindt u vogels, luchten, abstracten, portretten, engelen, etc. op deze site. Maar daar kan morgen zomaar weer een nieuw onderwerp aan toegevoegd zijn.
Nb. Als ik vogels schilder, laat ik mij graag inspireren door de prachtige foto’s van vogelaar Adri de Groot.

Een Gorter kleurt je dag!

info@annemariegorter.nl |  055  576 76 27

Kastanjelaan 23  |  7316 BM Apeldoorn      AMG | © | 2023      cookiestatement

Aan informatie op deze site kunnen geen rechten worden verleend.

Niets van deze site mag worden gebruikt, verveelvoudigd of gereproduceerd zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de ontwerper.