‍Annemarie (Amsterdam – 1961)

‍Ik ben opgegroeid in een ondernemersgezin. Mijn vader had een drukkerij, waardoor ik al vroeg bekend was met vorm en kleur. Dit resulteerde in mijn gang naar de Lerarenopleiding voor tekenen en handvaardigheid. Ik mocht namelijk niet naar de kunstacademie, want daar schilderde men naakte mensen …

‍De lerarenopleiding, (tegenwoordig ArtEZ), betekende een grote sprong in mijn ontwikkeling maar de echte groei, wat betreft het schilderen, kwam op de Amsterdamse Academie voor Beeldende Vorming’, (tegenwoordig de AHK). Daarna heeft het schilderen mij nooit meer losgelaten. 

‍Voor mij is tekenen, schilderen, (grafisch) ontwerpen en alles wat daarmee samenhangt een natuurlijk proces; meer een manier van denken die zich in verschillende vormen uit, dan dat het totaal gescheiden disciplines voor mij zijn. 

‍Mijn kleurgevoel en kleurgebruik is, denk ik, in mijn kindertijd ontstaan is; door het prachtige demonstratie-drukwerk dat mijn vader kreeg toegestuurd en dat mij enorm fascineerde, als ook door de vrolijke kleuren van het memoriespel dat ik heel vaak speelde.


‍Wat betreft mijn onderwerpkeuze voel ik geen noodzaak me te beperken. Zodoende vindt u vogels, luchten, abstracten, portretten, engelen , etc. op deze site. Maar daar kan ‘morgen’ zomaar weer een nieuw onderwerp aan toegevoegd zijn.

Een Gorter kleurt je dag!

info@annemariegorter.nl |  055  576 76 27 

Kastanjelaan 23  |  7316 BM Apeldoorn      AMG | © | 2019

Aan informatie op deze site kunnen geen rechten worden verleend. 

Niets van deze site mag worden gebruikt, verveelvoudigd of gereproduceerd zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de ontwerper.